Pages

08/11/2013

Mehevä gluteeniton suklaakakku


Joulun ajan herkkuhetkiin sopii suklaakakku! Tämä vanilijainen ja sisältä mehevä mutakakku sopii hyvin myös lahjaksi. Kakussa ei ole lainkaan jauhoja, joten sopii gluteenittomaan ruokavalioon.


Kakku tehdään kahdesta eri taikinasta. Vanilja-tuorejuusto taikinaan tarvitset:


250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl limemehua
1,5 dl sokeria ( vähempikin riittää, kokeile 1 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Vispaa ensin huoneenlämpöinen tuorejuusto sileäksi, niin ettei siellä ole enää paakkuja. Lisää muut aineet ja vatkaa pehmeäksi.

Suklaataikinaan tarvitset:

200 g tummaa suklaata
75 g voita
2/3 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 munaa
75 g mantelirouhetta

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ( tai mikrossa). Lisää joukkoon sokeri ja suola ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa. Lopuksi lisää mantelirouhe ja sekoita.

Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen. Voitele vuoka, voit tehdä kauniin pyöreän kakun irtopohja vuoassa tai jos haluat leikata kakusta neliön muotoisia browniepaloja, käytä neliskanttista uunivuokaa. Muista laittaa leivinpaperi alle, niin saat kakun helposti irrotettua ja siirrettyä tarjoiluastialle.

Laita ensin noin puolet suklaataikinasta vuokaan. Lisää sitten lusikalla tuorejuustotaikina ja loput suklaataikinasta omina kasoinaan vuokaan. Yhdistä vaaleat ja tummat taikinan osat toisiinsa veitsen kärjellä varovasti pyöritellen. Paista uunissa  200 asteessa n. 45 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hieman juokseva. Anna jäähtyä 1 ½ tuntia. Kakun pinta laskeutuu jäähtyessään ja on ihan ok, että pinta on vähän halkeillut. Kuuluu asiaan :)

Vinkkinä vielä, kun siirrät kakun tarjoilualustalle, niin ripottele alle reilusti kaakaojauhetta, niin kakku ei tartu kiinni.




Miksi et leipoisi tätä jo isänpäivänä! Tämä kakku näytti maistuvan meillä ainakin myös miesväelle! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...