Pages

06/10/2012

Banaani cupcaket


Olen aina ihmetellyt amerikkalaisten innostusta "banaanileipään", banana breadiin. Iso möhkäle banaanista kakkua ei houkutellut, joten päätin tutustua tähän paikalliseen herkkuun pienemmässä mittakaavassa tekemällä cupcakeja. En ole koskaan leiponut cupcakeja, joten tänään tuli kaksi uutta tuttavuutta kerralla. Resepti perustuu osittain Martha Stewartin kuppikakkuohjeeseen ja on luonnollisesti amerikkalaiseen tapaan kupeissa (cup) mitattu. Yksi kuppi on 2,4 desiä.

Taikinaan tuli
1,5 kuppia jauhoja
3/4 kuppia sokeria (käytin 1/4 valkoista sokeria ja loput ruskeaa sokeria toffeisen maun tuomiseksi, ruskea sokeri vastannee Suomessa muscovadoa)
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 kuppia sulatettua voita
1,5 kuppia soseutettuja banaaneja
2 kananmunaa
0,5 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Ota 12 paperista muffinivuokaa esille ja laita ne joko muffinipellille tai sellaisenaan uunipellille.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee jauhokulhon keskelle kolo ja riko sinne kananmunat, kaada sulatettu voi, muussatut banaanit ja vaniljauute. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.

Jaa taikina vuokiin ja paista uuni keskitasolla 25-30 minuuttia.

Kuorruta cupcaket vasta kun ne ovat täysin jäähtyneet. Kuorrutteen voit tehdä helposti tomusokerista, voista ja vaniljauutteesta. Tarvitset 200 g voita, 3 kuppia tomusokeria ja teelusikallisen vaniljauutetta. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi tahnaksi, lisää vanilja ja vatkaa vielä hetki. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele vaikkapa banaaniviipaleilla tai strösselillä.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...