Pages

25/09/2012

Tyrni-valkosuklaamutakakku


Terveellisestä ja kirpeästä tyrnimarjasta saa loihdittua myös makeaa herkkua. Syyskuun Olivia-lehdessä oli tyrni-valkosuklaamutakakun ohje ja sitä oli pakko testata.

Kakkuun tulee:

150 g valkosuklaata
100 g voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1 dl tyrniä

Ensiksi voi ja valkosuklaa paloitellaan kattilaan ja sulatetaan miedolla lämmöllä. Heti kun suklaa alkaa sulaa, ota kattila pois liedeltä ja sekoittele viimeiset suklaapalat voin joukkoon tasaiseksi massaksi. Jäähdytä ja lisää sitten raastettu sitruunan kuori.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja munat kevyesti, ei tarvitse olla vaahtoa. Sekoita muna-sokeriseoksen joukkoon suklaaseos ja kuivat aineet. Soseuta tyrnit ja sekoita ne varovasti joukkoon. Itse käytin tuplamäärän tyrniä ja olisin ehkä vielä enemmänkin voinut laittaa. Kirpeä maku katoaa paistaessa.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Reunojen pitää irtoilla hieman vuoan reunoista, mutta keskeltä kakun tulee olla mutakakkumaista. Jäähdytä ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...