Pages

16/09/2012

Sieni-pekonipiirakka


Tulinpa tehneeksi oikein maukasta sieni-sipulipiirakkaa. Muutamalla aineksella sai aikaan nopeasti ja helposti todella herkullisen ruoan. Jos syksyn sienisatoa on tullut jo kerättyä talteen, niin kokeilepa tätä ohjetta.

Piirakan pohjaksi käytin valmista peruna-ruistaikinaa.

Täytteeksi tuli:
2 dl suppilovahveroita
2 pientä sipulia
140 g pekonia
100 g mustaleima Emmental -raastetta
ripaus mustapippuria ja suolaa
2,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi ja leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita, pekonia ja sieniä pannulla viitisen minuuttia eli kunnes pekoni ja sienet alkavat saada väriä ja kypsyvät. Ripauta joukkoon hieman suolaa ja mustapippuria.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Asettele päälle tasainen kerros sieni-pekonipaistosta. Ripottele juustoraaste piirakan päälle ja lopuksi lorauta kerma-kananmunaseos täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa puolisen tuntia.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...