Pages

14/07/2012

Mansikkainen Britakakku

Kesäkakkujen ykkönen on Britakakku. Se valmistuu nopeasti ja helposti, on pinnalta mukavan rapsakka ja sisältä samettisen mansikkainen. Vatkain esiin!

Pohja tehdään tavallisesta kakkupohjasta ja marengista. Kakkupohjaan tulee:

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenkipohjaan vatkataan:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle koristeeksi ja rapeutta tuomaan 1 dl mantelilastuja, täytteeksi pari desiä kermaa vaahdotettuna ja runsaasti mansikoita.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. 

Vatkaa ensin kakkupohjan voi sokerin kanssa. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten joukkoon. Lopuksi kääntele kuivat aineet ja maito varovasti taikinan sekaan. Levitä ohueksi kerrokseksi uunipellille ja esipaista kymmenen minuuttia.

Sillä välin valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Marenki on valmis, kun vaahto on kiiltävää ja ei karkaa kulhosta, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. Levitä marenkikerros esipaistetun kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunissa vielä viitisentoista minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Anna pohjan jäähtyä. Pilko sillä välin mansikat sopiviksi suupaloiksi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja siirrä varovasti toinen osa tarjoiluastialle. Laita päälle kermavaahtoa ja mansikoita ja laita toinen kakkupala kanneksi.

Britakakun täytetteeksi käyvät mainiosti myös muut marjat, raparperit, omenahilloke ja vaikkapa lemon curd. Kermavaahtoon voi sekoittaa myös maustettuja rahkoja.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...