Pages

31/01/2012

Suklaamoussekakku

Kylläpäs nyt viime aikoina on suklaa maistunut, kun on ollut raakasuklaata ja tryffeleitä ja nyt suklaamoussekakkua. Tämäkin oli helppo tehdä! Reseptin nappasin James Martinilta ja kyllähän se toimi ja koska reseptissä ei ole lainkaan jauhoja, on tämä herkku myös gluteenitonta!

Ainekset:
  •  300g tummaa suklaata
  • 150g voita
  • 55g sokeria
  • 6 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • voita kakkuvuoan voitelua varten
Koristeluun:
  • tomusokeria
  • kaakaojauhetta


    Kuumenna uuni 180 C asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Ota toinen kulho ja vatkaa siinä keltuaiset ja sokeri, kunnes seos muuttuu vaaleaksi. Kaada sulatettu suklaa sokeri-muna vaanhtoon ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon myös valkuaisvaahto. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna kypsyä uunissa n. 20 minuuttia. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä, jonka jälkeen voit koristella sen tomusokerilla ja kaakaojauholla.

    Maistuu erityisen hyvälle esim. vadelmien tai passionhedelmän kanssa. 

2 comments:

Kaisa said...

Nammm!!! Toi vois olla mun lempparia jos pääsis maistamaan... :)

Ulla said...

Tällä kertaa naapurit saivat maistella tätä! Ensi kerralla Kaisa sitten sinullekin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...