Pages

08/05/2011

Kalkkunaa

Uunissa paistettu kalkkunafilee on helppo ja herkullinen ruoka. Osta marinoimaton filee ja mausta se itse esimerkiksi limenlehdillä, chilillä ja valkosipulilla. Laita kalkkuna mausteiden ja öljyn kanssa jääkaappiin marinoitumaan reiluksi tunniksi. Ota puoli tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Kalkkunaa pitää paistaa tunti per painokilo. Puolet paistoajasta uunissa lämpötilana pidetään 200 astetta ja toinen puolikas 175 astetta. Anna kalkkunan levätä hetki paiston jälkeen ennen leikkaamista. Tarjoile vaikkapa parsan ja valkosipulisen kermaviilikastikkeen kera. Terveellistä ja hyvää!

Oven roasted turkey filet is an easy and delicious dish. Marinate the filet yourself with e.g. lime leaves, chilli and garlic. Let the turkey season with spices and oil in the fridge for over an hour. Take it to room temperature 30 min before putting it into oven. One kilogram of turkey needs to be roasted for one hour. For first 30 minutes keep the temperature in 200 degrees and the second half hour in 175 degrees. Let the turkey rest for a little while before cutting it. Serve for example with asparagus and garlic sauce. Healthy and delicious!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...